Petri: konkari elämänsä kuntoon perusasioihin panostamalla

Jaa

Petri: konkari elämänsä kuntoon perusasioihin panostamalla

Kokenut ja pitkälle edistynyt harjoittelijakin voi sokaistua omalle tekemiselleen ja tasolleen. Silloin käy helposti niin, että aliarvioidaan lihaksen määrä ja oma potentiaalinen kunto. Tämä saattaa estää vuosikymmenten työn realisoimisen, jos jatkuvasti tavoitellaan sitä viimeistä puuttuvaa lihaskiloa.

Valmentaja osaa kuitenkin katso fysiikkaa objektiivisesti ja laatia sen jälkeen suunnitelman huolella pohjustetun kunnon esilletuomiseksi. Eikä se useinkaan tarkoita erikoisuuksia tai monipolvisia ohjelmia, vaan aivan perusasioihin palaamista ja niiden soveltamista yksilöllisellä ja aktiivisella otteella.

Petri

Petrin tapauksessakin valmennuksen merkittävin havainto oli, että mitään erikoista ei tehty, vaan annettiin valitun taktiikan tuoda tulokset kohtuullisen ajan kuluessa esille. Avainominaisuus tässä on monesti kärsivällisyys ja siinä valmennussuhde toimii tehokkaana katalyyttina. Petrilläkin oli reilusti irtiottokykyä ja taipumusta tehdä pikemminkin liikaa kuin liian vähän, sekä tietenkin liian nopeasti, joten minun tehtäväkseni jäi lähinnä roikkua jarruliinassa ja ohjailla menoa oikeissa kohdissa.

Petrin Sadinmäen kuntoa, harjoittelua ja ajatuksia voit katsoa myös Punttisaagan Youtubekanavalta: https://www.youtube.com/watch?v=BdMH5nNYdg8&t=55s

Jaa