Tuomas: valmennus ohjaa ponnistelut tuloksellisella tavalla ja kannustaa oppimaan

Jaa

Tuomas: valmennus ohjaa ponnistelut tuloksellisella tavalla ja kannustaa oppimaan

“Itsellä on miltei aina ollut mielenkiintoa haastaa itseäni psyykkisesti ja fyysisesti, mutta vasta tämän valmennuksen myötä siitä on tullut oikeasti järkevää. En suoranaisesti sanoisi, että olisi aiemmin treenannut huonosti, mutta treeneistä on puuttunut selkeä progressio. Nyt alan ymmärtää paremmin sen merkitystä ja ylipäätään sitä kokonaisuutta, miten tätä hommaa tulisi rakentaa. On mukava pitää kirjaa treeneistä ja huomata, kuinka viikko viikolta saa puskettua itsestä hieman enemmän volyymia irti, kuin edelliskerralla. RiR on myös hyvä työkalu, josta voi muistella, kuinka tiukkoja sarjat edellisellä treenillä olivat ja kuinka paljon vastusta voitaisiin mahdollisesti kasvattaa.”

- Tuomas Korhonen

Valmentajan kommentit:

Tuomaksen kanssa lähdettiin toteuttamaan alkuvuodesta perusmallin “kesäksi kireäksi” -projektia, jossa oli alusta asti pidemmän aikavälin tavoitteena joko saavutetun kunnon ylläpitäminen syklisellä dieetillä tai vaihtoehtoisesti uudelle kehityskaudelle siirtyminen, riippuen siitä millainen kunto tulisi rasvanpolttojakson lopussa olemaan. Molempien tavoitteiden kannalta oli tärkeää, ettei dieettiä vedetä liian tiukalle, koska silloin sen paremmin kireän kunnon ylläpito, kuin hallittu painon nostattaminenkaan ei onnistuisi.

Koska Tuomas oli mieltynyt monijakoisiin ohjelmiin ja urheilullisesti lahjakkaana hänellä oli myös tarpeeksi irtiottokykyä saadakseen ne toimimaan, niin dieetin treenit voitiin toteuttaa tutulla tavalla nelijakoisina. Ohjelman mielekkyys on valtavan tärkeä osa-alue ja vaikka 1- tai 2-jakoisilla ohjelmilla monesti onkin mahdollista saada nopeampaa kehitystä, niin rasvanpolttojaksolla monijakoinenkin ohjelma riittää mainiosti lihasmassan ylläpitämiseen.

Heinäkuun lopussa, dieettitaukojen, pandemioiden ynnä muiden välitapahtumien jälkeen, painokeskiarvo oli laskenut kymmenisen kiloa ja kuntokin alkoi olla varsin rapea. Vaikka Tuomas olisi palautteen perusteella ollutkin valmis jatkamaan vielä kireämmäksi, niin valmentajana en nähnyt tätä enää järkeväksi, koska se olisi voinut viedä jo ylidieettaamisen puolelle.

Vaikka tämä kunto yhdessä Tuomaksen elämäntyylin ja urheilullisen asenteen kanssa olisikin mitä luultavimmin sallinut cycle dietille siirtymisen ja kunnon ylläpitämisen, niin Tuomas päätyi mielestäni hyvin kypsään ja oikeaan ratkaisuun, että ryhdytään mieluummin kasvattamaan lisää lihasta ja parantamaan fysiikan heikkouksia. Tämän tukemiseksi oli myös aika siirtyä ohjelmoinnissa epämukavuusalueelle ja ryhtyä treenaamaan alakroppapainotteisemmin ja tiheämmällä frekvenssillä, keskittyen pidemmän aikavälin progressioon kuormissa ja työmäärissä.

Jaa